Novi Sad
14.12.2021.
11:20 > 14:11
Vatrogasci i policija još uvek dežuraju ispred zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu, dan nakon jučerašnjeg požara čije je gašenje trajalo više od četiri sata.
  • Stanar zgrade

    15.12.2021 10:33
    @Janko molim te ostavi adresu i broj telefona, da dodjem da se ispricamo i objasnis mi detaljnije. I prezime ne bi bilo lose...
  • Nemanja

    14.12.2021 15:07
    @EvoOvako
    Generalno se slažem sa svime što si napisao. ALI (uvek to "ali"...), ovde ništa od navedenog nije bio slučaj: ove tri zgrade su fantastično projektovane i izgrađene, možda i najbolje na Limanima (prilazi, međuprostor, trotoari, parkinzi, livadica/parkić između...kvalitet gradnje i ugrađenog). Stanovi nisu u potkrovlju, iznad njih je (bio) tavan. Nažalost, sve to nije imalo nikakvog uticaja u ovoj tragediji: u jednom od stanova na poslednjem spratu je izbio požar tako što se deci zapalio laptop/punjač/produžni, majka ih je zgrabila i pobegla iz stana, vatra se proširila na ceo stan i odole zpalila tavan. Odatle tolika temperatura i širenje požara, tavanska konstrukcija je bukvalno radila kao gorivo. Paradoksalno, ali da je bio "stan pod pločom", ovo se ne bi desilo. Jedino što je ovo moglo da spreči jeste reakcija te majke da spusti osigurače i ispoliva sve vodom, ali, opet, ne možemo kriviti ženu koja je prvenstveno zaštitila svoju decu. Dakle, nesrećan slučaj i tačka.
  • anarhista

    14.12.2021 15:07
    osiguranje
    Osigurajte stanove,
    Ljudima treba pomoći da se smeste ali to je privatna imovina i osiguranje je jedino rešenje.
    To je kao da slupaš automobil i tražiš da ti ga grad popravi.
    Krov pripada svim vlasnicima stanova i svi treba da učestvuju u popravci.Živimo u kapitalizmu ako niste primetili...
  • Liman

    14.12.2021 14:17
    Obavezno da policija nastavi da stražari ispred zgrade sve do dana dok se stanari ne vrate u svoje stanove, da se ne desi kao onima u Beogradu, u Vidovdanskoj, kojima se zgrada urušila, oni se morali evakuisati i lopovi posle pokrali stanare...

    U nekim trenucima juče je delovalo baš apokaliptično to gledati, moglo je i gore da se završi. Držite se ljudi, ne znam šta drugo poručiti.
  • Jana

    14.12.2021 14:03
    Al je zloba uvek najači glas
  • miki

    14.12.2021 13:55
    strašno
    @Janko

    Sram te bilo, klošaru!
  • Stole

    14.12.2021 13:24
    Mrka kapa
    Ako budu čekali grad da im pomogne biće mrka kapa. To je bar sigurno od vlasti.
  • Bugs

    14.12.2021 13:14
    @janko
    Nego sta, potrkovlje umire za nadogradnjom i stanovima.
    Greota ne iskoristiti.
  • Jo

    14.12.2021 12:56
    Молим Вас
    Чему такав коментар?
  • Limanac

    14.12.2021 12:51
    Izvini Janko pojasni poruku. Ljude je zadesila nesreca koja moze bilo kome da sedesi ocemu vi to?
  • Nada

    14.12.2021 12:35
    Brže, jače, najgore
    Pitam ponovo da li su fercerali hidranti koji su na tri metra od objekta. Ako nisu ko je za to kriv.
  • EvoOvako

    14.12.2021 12:33
    Prvo i osnovno
    Žao mi je ljudi i drago mi je što nema nastradalih.
    Dalje, obzirom na kompleksnost teme, o ovome se može snimti trosatna emisija. Elem, živeti u potrkovlju je u redu, ali pod uslovom da je zgrada izgrađena/nadograđena prema standardima. Kod nas grade i Kurta i Murta. Grad je uništen gradnjom. KOjekakve inspekcije dođu i zažmure. Nema tu čestite kontrole instalacija, izolacija, niti bilo čega drugog.
    Dalje, nekretnina MORA biti osigurana - kako stan, tako i cella zgrada.
    Ukoliko je zgrada osigurana, zašto grad mora obezbediti smeštaj? Ukoliko nije osigurana - zašto nije osigurana?
    Dalje, pitanje skupštine stanaara i predsednika iste. Kod nas taj posao, baš poput građevine, rade i Kurta i Murta. PA ne može zgradu voditi polupriučena osoba kojoj je cilj samo da ima što više zgrada i što veću naplatu. Zgrade, odnosno više zgrada (recimo kule na Keju) se trebaju udružiti i činiti jedno naselje koje treba imati skupštinu, upravu itd. Nemoguće je da jedan predsednik skupštine stanara zna sve o vođenju objekta, jer bi morao imati i građevinu u malom prstu i ekonomiju i još štošta.
    I sada dolazimo do najbitnijeg - ako se napravi red u ovoj struci, pa u zhradi, pa se napravi red u taksiranju, pa u građevini i svuda gde se radi po principu "lako ćemo", dolazimo do momenta da se poslovi neće moći raditi napola/felerično bez odgovornosti i da će mnogi odustati od posla, a državi ne trebaju nezaposleni.
    Tolerišući fušere, sistem ostavlja socijalni ventil da isti budu zaposleni.
  • Mile

    14.12.2021 12:26
    prioritet
    Svi su zivi i zdravi sto je naj vaznije. Zbrinuti su u tople prostore. Ostalo ce se resavati po prioritetu. Pustite politiku u ovom trenutku , zivoti zdravlje su vazni.
  • Janko

    14.12.2021 11:28
    Siguran sam da će se naći neki dobronamerni investitor koji će otkupiti ove ruinirane i bezvredne stanove a stanarima ponuditi adekvatnu novčanu nadoknadu iako je nisu zaslužili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna